Na osječkim bazenima klorom otrovano četvero djece

ZBOG trovanja klorom na bazenima osječkog kupališta "Copacabana" sinoć je četvero djece, dvije djevojčice i dva dječaka, zatražilo pomoć liječnika na dječjem Odjelu osječke Kliničke bolnice, potvrdila je za Hinu zamjenica voditelja dječjeg Odjela Ljerka Pinotić.

Riječ je o djeci u dobi od dvije, četiri i pol, pet i dvanaest godina koju su u bolnicu dovezli njihovi roditelji, a dovezena su sa simptomima gušenja dok se jednom od njih pojavila i pjenušava slina na ustima.

Pomoćnik ravnatelja Ivan Mihaljević izjavio je kako bi djeci, da se nije pravodobno reagiralo, prijetila opasnost od edema pluća.

No, dodao je, nakon terapije kisikom i kortikosteroidima, nema opasnosti od težih posljedica za organizam.

U tvrtki Sportski objekti, koncesionaru kupališta "Copacabana", priznaju da se dogodio kvar na crpki u dječjem bazenu s posljedicom curenja viška klora, ali i da je kvar brzo saniran. Po njihovim riječima, to je prvi takav slučaj.

Liječnica Pinotić rekla je da su djeca bila u neposrednoj blizini oštećene crpke, te su zadržana na liječenju.

U tvrtki Sportski objekti kažu da su djeci, koja su kašljala, hitnu pomoć pružili liječnici koji stalno dežuraju na bazenima.

Kupačima su pak poručili da je u potpunosti uklonjena daljnja mogućnost prekomjernog istjecanja klora, pa su bazeni sigurni za kupanje.

Za velikih vrućina na "Copacabani" se okupi i po nekoliko tisuća ljudi, a u dječjem bazenu jučer je bilo oko 300 djece.

(Foto: Arhiva)

Pročitajte više