Na Pantovčaku vježbali za slučaj atentata na Kolindu, pogledajte

Foto: MORH

U ŠTIĆENOM objektu Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, na zagrebačkom Pantovčaku, Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu “BRDO 19”, priopćili su iz Ministarstva obrane RH.

Vježba je provedena u realnim uvjetima, prostoru i vremenu te u situacijama u kojima Počasno-zaštitna bojna djeluje i nastavak je slijeda vojnih vježbi "Otok 18" i "Velebit 18" kojima se provjerava spremnost Počasno-zaštitne bojne, navode iz MORH-a. Vježbao se pokušaj atentata, a sudjelovale su policija i vojska. 

Iz MORH-a su dodali da je vježba "glavni obučni događaj Počasno-zaštitne bojne u 2019. Cilj joj je bio uvježbavanje zapovjedne strukture Počasno-zaštitne bojne u procedurama tijekom donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na koordinaciju između ustrojstvenih jedinica Oružanih snaga (OS) RH i MUP-a, u svrhu zaštite i osiguranja."

Također, drugi cilj vježbe štićenog objekta Ureda predsjednice Republike Hrvatske je uvježbavanje taktika i procedura u zaštiti i osiguranju, uključujući širok spektar djelovanja na taktičkoj razini i djelovanje u sinergiji s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije i Ministarstva unutarnjih poslova RH. 

U skladu sa scenarijem vježbe uspješno su provedene sve planirane obučne aktivnosti, a tijekom vježbe provedeno je samoocjenjivanje ustrojbenih cjelina Počasno-zaštitne bojne sukladno propisanim standardima iz djelokruga zaštite i osiguranja. 

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne, brigadira Elvisa Burčula, pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS-a RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi, priopćili su iz MORH-a.

Pogledajte kako je izgledala vježba za slučaj atentata na Pantovčaku.

Pročitajte više