Na plaži u Bolu nađen mrtav Zvonimir Puljić, bivši gradonačelnik Splita

ZVONIMIR PULJIĆ, 62-godišnji saborski zastupnik HDZ-a i bivši splitski gradonačelnik, nađen je jutros oko 10.30 sati mrtav na bolskoj plaži Martinica. Izdalo ga je srce dok je plivao. 

Otišao iz Banovine nakon sukoba s Listom Velog mista

Puljić je bio ratni predsjednik Izvršnog vijeća i Kriznog stožera grada Splita te zastupnik u Županijskom domu Sabora, od 1993. do 1997. godine. Nakratko je imenovan i povjerenikom Vlade RH za grad Knin. Bio je dugogodišnji predsjednik splitskog HDZ-a.

Gradonačelnik Splita bio je dvije godine, a ostavku je dao na pola mandata nakon sukoba s vijećnicima Liste Velog mista, tadašnjih koalicijskih partnera. Naslijedio ga je Ivan Kuret. Puljić je kao diplomirani inženjer elektrotehnike radio u Ini, Brodomerkuru i Nikoli Tesli.

Prerano je otišao

"Bolno smo iznenađeni tužnim saznanjem da je naš prijatelj i stranački kolega iznenada otišao od nas. To je veliki gubitak za prijatelje, obitelj, HDZ, ali i politički život u RH, jer Zvonimir Puljić je još dalekih 70-ih bio uključen u politička zbivanja. Želio je samostalnu Hrvatsku i višestranačje. Od prvih dana je bio uključen u stvaranje moderne hrvatske države, obnašajući najodgovornije dužnosti. Prerano je otišao, jer je svojim životnim i radnim iskustvom i osjećajem za demokraciju još puno toga trebao dati gradu, županiji i državi, a posebno obitelji" kazao je Kruno Peronja, šef županijskog HDZ-a.

Pročitajte više