Na portalu Željke Markić proglasili kulturnjake i znanstvenike četnicima

Foto: FAH, screenshot: Narod

PORTAL iza kojeg stoji udruga "U ime obitelji" Željke Markić, objavio je kolumnu u kojoj izjednačava kulturnjake i znanstvenike sa četnicima, odnosno pripadnicima paradržave Republike Srpske Krajine.

"Financiranje kulturnjaka, jednako je financiranju RSK tijekom Domovinskoga rata. Isto se odnosi na financiranje znanosti, medija, civilnih udruga, ako će odnosi snaga ostati ovakvi kakvi su danas", piše u kolumni "Nakon sto dana vidljivo je jedino da Plenković ne zna što bi s antifama?" Marko Ljubić, inače potporedsjednik desne novinarske udruge HNIP.

U svojoj teoriji zavjere Narod piše o međunarodnoj kampanji kojom se kriminalizira Hrvatska.

"Ne može hrvatska državna stabilnost kao znak razvoja nacionalne državnosti počivati na kompromisima s otvorenim zagovarateljima kriminalizacije hrvatskoga naroda, sa skupinama koje u svakom, baš svakom trenutku, u svakoj prigodi, nastoje kriminalizirati hrvatski narod, izazvati incident smišljeno i podmuklo kao prigodom izložbe o Anni Frank u Šibeniku, pokušati varati vrlo ružnim i dvojbenim političkim porukama o Domovinskom ratu, a nakon toga voditi međunarodnu kampanju kriminalizacije Hrvatske koristeći holokaust kao univerzalni simbol, kao s poljudskom svastikom, kao s pločama legitimnim i slavnim HOS-ovim postrojbama i junacima, kao s nasilnim usmjeravanjem javnosti na krivotvorenu genocidnost hrvatskog naroda iz Drugog svjetskog rata, a istodobno nasilno i otvoreno sprječavati sami spomen najtežih nacističkih zlodjela u Europi nakon četrdeset pete, onih srpskih početkom devedesetih godina. A upravo tako izgleda ovakva stabilnost kojoj svjedočimo", piše Markićkin portal kritizirajući po njima premekanog Plenkovića.

Uspoređuju ga s slabašnim ferrarijem, koji bi trebao prestati govoriti općenito o stabilnosti i umjesto stoga isticati stabilnost nacionalne države. "Figurativno, ako Fićo postigne brzinu od 120 km/h to je podvig, ali ako Ferari ne može voziti brže od toga, onda je to – podvala." Traže odlučne čistke na HRT-u, Hini i u HAVC-u.
 

Pročitajte više