Na Prekršajnom sudu u Zagrebu napadnut pravosudni policajac: "Svaki dan nam prijete"

Foto: PIXSELL/Robert Anic, Screenshot: RTL

Danas je na Prekršajnom sudu u Zagrebu napadnut pravosudni policajac. 

Napala su ga dvojica mladića koja su se oglušila na upozorenja sutkinje. Prvo su napali jednog, a kasnije je u pomoć stigao drugi, koji ih je uspio svladati. Na kraju je sve završilo dolaskom Interventne policije, ali i policajaca iz VI. policijske postaje.

"Svaki dan dobivamo prijetnje"

Jelenko Krešo iz Sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske za RTL je istaknuo da na sudovima nema puno napada na pravosudnu policiju, ali se oni događaju.

"Ovdje smo imali sreću da su bila dvojica pravosudnih policajaca koji su uspjeli reagirati. Nažalost, pravosudnih policajaca nema ni na sudovima. Zaboravlja se incident koji je bio tragičan u Palači pravde, svi ga se sjećaju svake godine. Ali se ne ulaže niti se ikako poboljšava odjel osiguranja pravosudnih tijela, jer nedostaje i ljudi i opreme.

"Pitanje je što bi bilo da je bio samo jedan pravosudni policajac"

Ovdje je sada situacija gdje su izravno odbili zapovijed pravosudnog policajca koji je nastupio po naredbi sutkinje, pa je morao doći i drugi pravosudni policajac u pomoć. Pitanje je, da je bio samo jedan i uspio uzeti oružje, kakav bi bilo epilog", poručio je Krešo.

Komentirajući zdravstveno stanje policajaca koji su intervenirali, kaže da su pod stresom jer to nije svakodnevna situacija. "Iako se svakog dana susrećemo s prijetnjama i uvredama te galamom, kad dođe ovakva situacija, morate se boriti za svoj život, a morate paziti i da ne ozlijedite osobu protiv koje postupate. Jer ako je ozlijedite, postoji mogućnost protutužbe, što je apsurd jer samo radite svoj posao", dodaje.

Pročitajte više