Na proslavi u Srbiji bombom ranio trubače, samo čudom nitko nije poginuo

POLICIJA u srpskom gradu Užice je podnijela kaznenu prijavu protiv Zorana Đ. koji je u srijedu navečer ručnom bombom ranio petoricu članova trubačkog orkestra koji su u njegovom dvorištu svirkom sudjelovali u proslavi rođenja njegove kćerke.

Srpski mediji prenose da je sretni otac u jednom trenutku pretjerao te je uzeo ručnu bombu i aktivirao je bacivši je prema udaljenom dijelu dvorišta svoje kuće. Međutim bomba je u zraku zapela za grane drveta te je eksplodirala na svega nekoliko metara od mjesta na kojem su trubači svirali i uveseljavali presretnu obitelj.

Slavlje se u trenu pretvorilo u jauk i zapomaganje ozlijeđenih trubača kojima je bomba eksplodirala doslovce na svega nekoliko metara od njihovih glava. Pravo čudo je da nitko od glazbenika ili slavljenika nije poginuo!

Beogradski list Blic piše da su svirači s proslave otišli sa šrapnelima u rukama i nogama, ogrebotinama po leđima, krvave odjeće. Bomba je uništila i jedan bubanj te dvije trube. Trojici svirača šrapneli su izvađeni u bolnici iste večeri, dok su dvojica ozlijeđeni od predmeta koji su letjeli zbog detonacije bombe. U eksploziji su bez ozljeda prošli šef orkestra Vidoje Filipović i njegov sin Dejan.

"Nastavljamo veselje"

Zanimljivo da se jučer Zoran Đ. s trubačima ponovno našao kako bi razgovarali o odšteti koju im je ovaj napravio svojim nepromišljenim potezom. Na početku susreta Zoran Đ. je trubačima rekao da "beba sutra ujutro izlazi iz rodilišta" te ih upozorio da se spreme, jer "nastavljamo veselje".

Bombaš je za Blic rekao da je svjestan da je pogriješio te se pokušao opravdati rekavši da ga je "ponijelo veselje" te ga je "sreća udarila u glavu". Kaže da je bombu htio što dalje baciti od sebe i od dvorišta, međutim bomba se odbila i eksplodirala pored orkestra.

Svirači pak nemaju uopće razloga za slavlje. Vođa orkestra Vidoje Filipović je rekao da od bombaša traže dvije tisuće eura kako bi kupili novi bubanj i trube. Dodao je da je u svojoj sviračkoj karijeri prošao svašta, ali za ranjavanje od bombe nije nikada čuo, čak niti od svojih starijih kolega. Zbog toga, kaže, razmišlja o nabavci kacige i neprobojnog prsluka kako bi ubuduće bio siguran da ga domaćinovo veselje neće stajati života.

R.I.
Foto: Blic (arhiva)

Pročitajte više