Na samoborskom sudu sutra Mesić protiv Mikšića

NA SAMOBORSKOM Općinskom sudu sutra bi se trebalo održati prvo ročište po tužbi predsjednika Republike Stjepana Mesića protiv njegova protukandidata u prvom krugu posljednjih predsjedničkih izbora Borisa Mikšića.

Mikšić je u predsjedničkoj kampanji optužio Mesića da su mu francuske tajne službe kupile vilu na francuskoj rivijeri, nakon čega ga je Predsjednik tužio i zatražio odštetu do 60 tisuća kuna, ističući da je iznošenje "gnjusnih laži" nedopustivo i kažnjivo.

Mesić je ranije najavio i da će novac dobiven u sudskom procesu protiv Mikšića darovati Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici.

Glasnogovornica Ureda predsjednika Danijela Barišić potvrdila je da će predsjednik Mesić sutra doći na sud, a njegov odvjetnik Čedo Prodanović kazao je kako će se na prvom ročištu dvije strane pokušati izmiriti.

Upitan bi li Mesić pristao na Mikšićevu ispriku Prodanović je rekao da "Predsjednik traži satisfakciju te da Mikšić nešto uplati za djecu u Nazorovoj". Suđenje je, kaže, premješteno na sud u Samobor, jer u Zagrebu nije moglo biti zakazano zbog velikog broja predmeta.

Nakon izjave o francuskim tajnim službama i kupovini vile Mikšić je u medijima tvrdio da za svoje izjave ima čvrste dokaze, jer se inače u takvo što ne bi upuštao. Dokaze nikada nije iznio, a izjave je pokušao ublažiti predizbornim prazničnim raspoloženjem i Mesićevom sklonosti vicevima.

Sutkinja Ivana Kovačević početak ročišta zakazala je za 9 sati.

Pročitajte više