Na širem slavonsko-brodskom području pet osoba zaraženo trihinelom

PREMA podacima Županijskog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, sumnja se kako je i na širem brodskom području pet osoba zaraženo trihinelom.

Svi su naveli kako su konzumirali kobasice mesnice i klaonice "Mavrik" iz Garčina nedaleko Slavonskoga Broda.

Među zaraženima je i sedamnaestogodišnji mladić koji je u toj klaonici radio "na praksi", te je smješten na Odjelu za zarazne bolesti slavonsko-brodske bolnice, a na pretragama je i jedan zaposlenik te klaonice.

Objekt klaonice "Mavrik" u Garčinu jučer su obišle i nadležne insplekcije.

"Na analizu u Veterinarski institut poslali smo četiri uzorka, svi su negativni", kazao je Damir Agičić, veterinarski inspektor za Brodsko-posavsku županiju.

Veterinar Darko Perković čija je ambulanta nadležna za područje Garčina, rekao je kako je proizvodnja u klaonici "Marvik" pod stalnim veterinarskim nadzorom.

Prvu informaciju o mogućoj zarazi vlasnik klaonice Marko Bitunjac dobio je u četvrtak navečer iz Pule.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije jučer je izvijestila kako se sumnja da su tri osobe iz Pule zaražene trihinelom. Od toga dvije su osobe zadržane u pulskoj Općoj bolnici, a jedna je puštena kući.

Zbog sumnje da su zaraženi jeli polutrajne i trajne kobasice proizvođača "Marvik" iz Garčina, Epidemiološka služba u Puli pozvala je sve one koji u zalihama drže "Marvikove" kobasice neka ih donesu u Službu na analizu.

(Hina) xvruž ysp

Pročitajte više