Na splitskom području 10 novooboljelih. Jučer je umrla još jedna štićenica Doma

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

TIJEKOM jučerašnjeg dana u KBC-u Split preminule su dvije osobe starije životne dobi (ženska osoba rođena 1933. godine i muška osoba rođena 1935. godine).Uz nekoliko kroničnih bolesti osobe su imale i infekciju covid-19, javili su iz Splitsko-dalmatinske županije. Smrt obje osobe bila je objavljena jučer na press-konferenciji Nacionalnog stožera.

Preminula osoba 1933. godišta bila je korisnica Doma za starije i nemoćne Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ-a, od ukupno 142 obrađena testa još je 10 osoba zaraženo koronavirusom, i to iz Splita 4, Makarske 2, Solina 2, Dicma 1 i Muća 1.

"Među novooboljelim osobama dvoje je zdravstvenih djelatnika, i to 1 privatni fizioterapeut, 1 medicinska sestra iz Doma u Vukovarskoj koja je bila u samoizolaciji i nije imala kontakt ni s korisnicima ni s djelatnicima. Među novooboljelim osobama 7 osoba je iz samoizolacije.

72 osobe na području Splitsko-dalmatinske županije su izliječene. 97 osoba je hospitalizirano. 7 osoba se nalazi na respiratoru, i to 5 iz Splitsko-dalmatinske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije. 93 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 13 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na dan 20. 4. 2020. na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je 419 osoba zaraženo koronavirusom", priopćili su iz lokalnog stožera.

Pročitajte više