Vještakinja sa 100 tisuća eura mita htjela kupiti stan

ANKA SAMARDŽIĆ, sudska vještakinja optužena za primanje 100 tisuća eura mita, htjela je s tim novcima kupiti stan, otkrila je sudu svjedokinja Ana Kovačić, njena kolegica iz omiškog Galeba.

"Povjerila mi se. Stan joj je bio velika želja, a ja nisam mislila da će ikada dobiti te novce. To je brdo para. Trebao je postojati jak razlog da se nekome da toliki novac", kazala je svjedokinja Kovačić.

Nije kriminalac, samo je malo u oblacima

Anka se, kaže ona, uvijek smatrala sposobnijom od drugih. Sudu se požalila kako su je zbog svjedočenja stavili u neugodnu situaciju.

"Apeliram na vas. Nemojte biti prestrogi. Ona nije kriminalac, samo je malo u oblacima", pojasnila je situaciju Kovačićka.

"Ako ne daš novce, nalaz će biti negativan"

Danas je ispitan i oštećeni Ivan Vilić, kojem su sudili za pronevjeru pola milijuna dinara iz lokalne trgovine u Kreševu iz 1981. godine. Požalio se da mu je Anka priprijetila da će sastaviti negativan nalaz i mišljenje ukoliko joj ne plati traženo.

Novac joj je isplatio u tri navrata, a Uskok je sve pratio. Sutra će se u dvorani pravosudne akademije u Splitu poslušati kompromitirajući tonski zapisi i video snimke. Uz Anku, optužena je i njezina sestra Marija Lulić, također sudska vještakinja, koja ju je savjetovala oko "posla" s Vilićem. Sestre su uhvaćene u ljeto 2007. godine.

Pročitajte više