Na suđenju za ratni zločin na Ovčari svjedočio prvi svjedok-suradnik

SUĐENJE optuženima za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara 1991. u utorak je nastavljeno pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu svjedočenjem prvog od dvojice svjedoka-suradnika, a bez nazočnosti javnosti.

Kako saznaje beogradski radio B92, taj je svjedok naveo imena optuženih, detaljno govorio o događajima pred vukovarskom vojarnom, ispred hangara na Ovčari i o likvidaciji najmanje 192 hrvatska zarobljenika.

Svjedok-suradnik je, po B92, ponovio gotovo sve što je naveo i u istrazi, dodajući kako je iskreno potresen i žali zbog svega što se na Ovčari dogodilo.

Nakon nekog vremena, suđenje je prekinuto, jer se svjedok požalio da se osjeća loše i zatražio da se njegovo ispitivanje nastavi sutra.

Pored još jednog svjedoka, u nastavku dokaznog postupka svoj iskaz bi do konca ovog dijela dokaznog postupka trebala dati i četvorica svjedoka tužiteljstva iz Hrvatske.

Sudsko vijeće je na početku današnjeg suđenja odbacilo prijedlog obrane optuženih da svjedoci-suradnici ne budu saslušani u tom svojstvu.

Pročitajte više