Na suđenju za "veliki maestro" završeno pregledavanje USKOK-ovih snimki

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje u predmetu "veliki maestro" u kojem se sudi bivšim čelnicima Hrvatskog fonda za privatizaciju, odvjetnicima i suradnicima optuženima za korupciju.

Na današnjem ročištu pregledane su i saslušane posljednje snimke koje je USKOK predložio kao dokazni materijal u sudskom postupku. Danas je preslušano i nekoliko snimki telefonskih razgovora te su uzeti iskazi svjedoka Veljka Vujnovića i Jagode Stipić.

Obrana optuženih osoba već je nekoliko puta negodovala zbog načina na koji su snimke predočene sudu. Naime, obrana tvrdi kako joj državno tužiteljstvo nije dozvolilo uvid u sve snimke čime je obrani onemogućena djelotvorna obrana optuženika. Obrana je također negodovala zbog toga što je sud dozvolio preslušavanje i pregled samo određenog dijela tajno snimljenog materijala.

Na ročištu održanom prije dva dana preslušana je snimka na kojoj je jedan od optuženika, šef odjela za nekretnine pri HFP-u Igor Petlevski, rekao da bivšeg predsjednika HFP-a Grgu Ivezića "novac ne zanima".

Osim Ivezića i Petlevskog, optužnicom se tereti dvojicu bivših potpredsjednika Josipa Matanovića i Roberta Pešu, zatim odvjetnike Asju Piplović i Juraja Parazajdera te Miroslava Jandričeka.

R.I.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više