Na zagrebačkom Sveučilištu dodijeljeno sto Rektorovih nagrada

Ilustracija: Davorin Visnjic/PIXSELL

Rektorova nagrada zagrebačkog sveučilišta za akademsku godinu 2022./2023. dodijeljena je za 100 znanstvenih i umjetničkih radova u četvrtak u novim prostorima sveučilišta u Novom Zagrebu.

Ukupno 100 Rektorovih nagrada studentima je dodijelio rektor sveučilišta Stjepan Lakušić u novim prostorima u zgradi Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL).

Nagradu za biomedicinsko područje s radom pod nazivom "Procjena prikladnosti terapije analgeticima kod pacijenata smještenih u domovima za starije osobe" osvojili su Nikola Bišćan i Bruna Burić s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta (FBF).

Rad "Primjena blisko infracrvene spektroskopije u analizi procesa kompostiranja pokožice grožđa" studentice Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Korine Krog dobio je nagradu u biotehničkom području. 

Karla Marinko i Marta Skejo s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, Jan Radanović s FBF-a, Patrik Pažur s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) i Ruben Finderle s Filozofskog fakulteta nagrađeni su u društvenom području za dokumentarni film o mladima s oštećenjem sluha "Hear me out".

Sara Sivić s Fakulteta hrvatskih studija nagradu je dobila u humanističkom području za rad pod nazivom "Mračna akademija". 

Rad pod nazivom "Novi rezveratrolni derivati kao potencijalno biološki aktivne strukture – dizajn, sinteza i računalno modeliranje" studenata Iana Horvata i Inga Borića s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije dobio je nagradu za prirodoslovno područje. 

Studenti FER-a Jura Hostić, Tvrtko Puškarić i Karlo Vrdoljak nagradu u tehničkom području dobili su za rad pod nazivom "Prava Vrećica – Reciklaža i razvrstavanje otpada primjenom računalnog vida".

Tao-Yuan Hsiao i Sven Crnković s Muzičke akademije osvojili su nagrade iz umjetničke kategorije. Hsiao je nagrađena za izvedbu Koncerta za violinu i orkestar Borisa Papandopula sa Zagrebačkom filharmonijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a Crnković za Solistički koncert uz pratnju Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog - Henri Tomasi: Concerto pour saxophone alto et orchestre.

Kratki razgovori za posao za dobitnike nagrada i poslodavce održat će se od 14 do 16 sati u Dvorani C2.

Posteri nagrađenih autora postavljeni su u predvorju velike dvorane gdje će stajati deset dana. Sažeci svih nagrađenih radova, na hrvatskom i engleskom jeziku, bit će objavljeni na mrežnim stranicama sveučilišta.

Pročitajte više