Načelnik Jelse oprostio se od poginulog u požaru: Falit će nam tvoje vesele šale

Foto: DVD Hvar, Facebook

POŽAR koji je jučer oko 13 sati buknuo na otoku Hvaru, između mjesta Dola i Vrbanja, lokaliziran je. Potvrdio je to jutros zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škare za N1 i dodao da je situacija na požarištu dobra.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice objavili su da je požar lokaliziran u 7 sati te da dolazi do smjene vatrogasaca na terenu, a u pomoć su došli vatrogasci s kopna s dva vozila iz Splitsko-dalmatinske županije.

Izgorjelo je desetak hektara guste borove šume, a u jednom su trenutku bile ugrožene i kuće. Jedan je mještanin poginuo dok je od vatre pokušavao spasiti stroj.

Načelnik Jelse: Zastave će visjeti na pola koplja

Načelnik Općine Jelsa Nikša Peronja na Facebooku se oprostio od muškarca koji je poginuo u požaru. 

"Počivaj u miru dragi Andrija Brkiću. Čudni su, a ponekad i toliko nevjerojatni životni putevi, a posebno njihovi završetci. Tvoj nagli odlazak u ovome tragičnom požaru i nesreći ostavio nas je bez riječi.

U ime OPĆINE JELSA i svoje osobno ime izražavam saučešće cijeloj tvojoj obitelji. Sve zastave na području Općine Jelsa danas će visjeti na pola koplja kao znak poštovanja prema onome što si ostavio iza sebe.

Znam da ćeš meni, a i velikom broju naših Jelšana faliti na jutarnjim susretima ispred parka, na potezu od parkinga do zgrade Općine, gdje si sjedio sa svojom veselom taxi družinom i svakodnevno zabavljao prolaznike svojim veselim upadicama, provalama i zezancijama. Vidimo se jednog dana na nekom boljem mjestu", objavio je.

Pročitajte više