Načelnik Smokvice: Poginuli mladići bili su bez mrlje, bez poroka, omiljeni

Foto: Marko Prpić/Pixsell

U SMOKVICI je počela sedmodnevna žalost zbog smrti trojice mladića.

U tjednu žalosti do 10.1. na javnim mjestima na području Općine Smokvica neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, rekao je za MS načelnik Kuzma Tomašić.

"Povodom ove nezapamćene tragedije koja je pogodila Smokvicu, mjesto od 1000 stanovnika, da u jednu noć ostane bez tri mlada života, Općina Smokvica proglasila je sedam dana žalosti. Počinje od danas do 10. siječnja. U tom vremenu neće se odvijati programi ni manifestacije, a pozvali smo i naše ugostitelje da rad prilagode novonastaloj situaciji."

Stravična prometna nesreća dogodila se na cesti između Blata i Vela Luke 2. siječnja. Mladići su bili u automobilu koji je sletio s ceste i udario u drvo. Dvojica su bila vatrogasci u DVD-u Smokvica, jedan je igrao nogomet u nogometnom klubu Jadran Smokvica.

Najmlađi je imao 19 godina, a druga dvojica 22 i 24 godine. Riječ je o mladićima omiljenim u svojem kraju, kaže Tomašić.

"Mladići bez mrlje i poroka"

"Riječ je o mladićima koje si mogao samo poželjeti, bez ikakve mrlje, poroka, bez ičega lošega što bih o njima mogao naći koliko god se trudio. Svi su bili članovi naše viteške udruge, dva su bila aktivni vatrogasci našeg DVD-a Smokvice, koji su prošli sva požarišta. Jedan je bio aktivni nogometaš našeg nogometnog kluba. Tri mladića koja su bila omiljena u društvu, uvijek spremna pomoći, nikada nisu nikome rekli 'ne', a povrh svega bili su jako društveno aktivni."

Pročitajte više