Šef splitske policije: Želimo večeras raščistiti situaciju i vratiti mir na ulice

Screenshot: Dnevnik.hr

TRAJE intenzivna potraga za vozačem koji je noćas, nešto prije jedan sat, pregazio policajca kada ga je pokušao zaustaviti.

Policija na širem splitskom području zaustavlja automobile u potrazi za 29-godišnjakom kojemu je tijekom dana otkriven identitet. 20-godišnji policajac je u bolnici, njegovo stanje je stabilno, ali je i dalje životno ugrožen. Šef Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić rekao je za Dnevnik.hr koje su najnovije informacije u vezi potrage za Ivanom Božićem. 

"Želimo večeras raščistiti situaciju i dovesti mir na ulice Splita"

"Potraga je u intenzivnoj fazi. Dakle, već od 00:50, nakon događaja, nakon kaznenog djela pokušaja ubojstva policijskog službenika, pokrenuli smo niz policijskih aktivnosti i obavljamo policijske poslove na terenu. Zapravo, vršimo pregled i pretragu terena. Tražimo osumnjičenog za ovo kazneno djelo", rekao je Marendić.

Rekao je i kako su angažirane sve operativne snage. "Svi rodovi policije su uključeni i želimo danas raščistiti tu situaciju i dovesti mir na ulice", dodao je.

"Sinoć u 00:50 osoba je vozilom naletjela na policijskog službenika. To sigurno nije karakteristika uobičajene svakodnevice na ulicama Splita. Zbog toga razloga mislimo da je osoba opasna. Mi ćemo inzistirati na potrazi, ako treba cijelu noć i cijeli dan i koliko bude trebalo", istaknuo je Marendić.

Od ranije poznat policiji

Predmet kriminalističkog istraživanja je i raniji dosje mladića za kojim se traga. "Policijski službenici provode opsežno istraživanje. Toga ste svjedoci i sami. Svi rodovi policije su uključeni. Posebno sam emotivno doživio solidarnost građana prema činjenici da je jedan mladi policajac doživio nešto na početku karijere što će zasigurno obilježiti njegovu karijeru.

Vjerujem da će njegovu karijeru obilježiti solidarnost građana koji su pokazali u današnjem danu. I solidarnost osoblja kliničkog bolničkog centra, rukovoditelja i ljudi koji su radili s njim, a i čelnika niza institucija i naših prijatelja i partnera u sigurnosti koji su iskazali podršku policiji, ali prije svega policajcu od kojeg tek očekujemo velike stvari u policijskom poslu", istaknuo je Marendić te je dodao da su građani i policijski službenici u suradnji.

 

Pročitajte više