Načelnik Sućurja prijavio pokušaj ubojstva: Gurnula me niz stepenice, noga mi crni, u glavi mi se vrti!

Foto: Index

DRAMA u Sućurju. HDZ-ov načelnik Ivan Slavić na putu je prema splitskoj bolnici, policiju je obavijestio da je na njega izvršen fizički napad i pokušano ubojstvo. Optužio je Zdravku Dropulić, koja sa suprugom drži tržnicu i suvenirnicu. Ona, pak, tvrdi da se Slavić sam srušio i da je on nju odgurivao i vrijeđao. I ona je pozvala policiju. Upravo im u ovim trenucima daje izjavu. Slavić, pak, izjavu još nije dao. Odbio je našu zamolbu da mu fotografiramo ozljede. Kaže da je sramežljiv.

"Muče me moje troje male djece"

"To je bio pokušaj ubojstva. Zdravka Dropulić me udarila nogom u leđa dok sam silazio niz stepenice. Otkotrljao sam se niz šest, sedam stuba i nezgodno se udario. U glavi mi se vrti, hvataju me nesvjestice, povraća mi se, kuk me boli, noga mi crni cijelom dužinom. Policiji sam se telefonski javio, a sada idem na pregled u splitsku bolnicu. Muči me ovo, prolazi mi moj život kroz glavu, muče me moje troje male djece", dramatično je zvučao načelnik Slavić. 

Drama zbog tende

Problem je ispao jutros sa postavljanjem konstrukcije za tendu. Tomislav Dropulić, suprug Zdravke Dropulić, kaže kako istu tendu do njih ima načelnikova rođakinja. Nije mislio da bi zbog njihove mogao ispasti nekakav problem.

"Gospođa je zatražila odobrenje, a oni nisu. Došao sam danas sa pročelnikom pitati gdje im je odobrenje nakon što smo dobili dojavu da su u tijeku nekakvi radovi. Rekao sam Dropuliću da ovo nije divlji Zapad i da ne može svatko raditi ono što mu se prohtije. Poslije me u uredu potražila njegova supruga i napala. Ja nisam htio komunicirati sa njom, otišao sam do pročelnika, nije ga bilo i onda sam se zaputio kod tajnice niz stepenice. Sam napad nije nitko vidio, ali je tajnica vidjela kako sam se dovukao do nje", kaže nam Slavić.

Nova tržnica

Tvrdi da sa Dropulićima ima problem duže vremena i da ne žele preseliti tržnicu na novu lokaciju. A za tu novu lokaciju Dropuliću su odgovorili iz Vodovoda i HEP da nije tražen priključak, dok u županijskom Odjelu za graditeljstvo navode da za novu tržnicu Općina nije zatražila lokacijsku informaciju.

"Nije nam ni trebala jer smo radili po pravilniku o jednostavnim građevinskim radovima. Nismo ništa posebno trebali spajati jer imamo priključke sa brojilima u blizini", odgovara Slavić.

Radovi unatoč zabrani

Pitali smo ga i za radove privatnih investitora koji su na lokacijama Mačak, Valice i Blaca trajali i nakon početka zabrane obavljanja građevinskih radova 15. lipnja, a na radovima je navodno bio i angažiran načelnikov bager. Ljudi koji su nam prijavili ovaj slučaj navode da se radi o samovolji načelnika Slavića i da turisti odlaze iz mjesta jer ne žele odmarati uz buku i prašinu.

Slavić se isprva nije mogao sjetiti o čemu se radi.

"HEP je radio trafo stanicu i prstenovanje za naselje Blace pa su se radovi produžili. Za ovo drugo ne znam. Dobio sam predstavku građevinske inspekcije, izašao sam na teren i nisam vidio nikakve građevinske strojeve. Ja inače ni nemam bager, a bager mog oca bio je angažiran na drugoj lokaciji", kazao nam je Slavić.

 

Pročitajte više