Ubojica iz Rijeke otprije je poznat policiji. Načelnik: Žrtva i on su se poznavali

Screenshot: RTL

NAČELNIK policijske uprave Primorsko-goranske Tomislav Dizdar za RTL je komentirao jučerašnje ubojstvo žene u Rijeci. Osumnjičeni za ubojstvo je Roman Brnada, ulični pjevač koji je nedavno nastupio u showu Supertalent. 

"Teško je govoriti "što se u glavi ubojice u tom trenutku zbivalo s obzirom na način počinjenja takvog monstruoznog kaznenog djela ubojstva. Niz je činjenica koje je policija utvrdila", kazao je.

"Vjerujem da će se u nastavku postupka doći i do pobližeg odgovora o motivu", istaknuo je.

Na pitanje je li bilo moguće spriječiti ovo ubojstvo s obzirom na to da je osumnjičeni ubojica bio otprije poznat policiji, kaže kako se u njegovom slučaju uglavnom radilo o prekršajima zbog glasnog pjevanja i ometanja prolaznika. Nije bilo, kako kaže, prijava zbog nasilnih djela.

Na pitanje kakva je veza između ubojice i žrtve, Dizdar kaže: "Razlika u godinama je očito velika. Koliko smo ustanovili, oni su se poznavali od ranije. Ja bih rekao da je njih povezala ulica, i jednog i drugog."

Komentirao je i uhićenje.

"Osoba nije pružala otpor. Od događaja do uhićenja prošla su tri sata. Sat vremena nakon ubojstva je bila dojava o osobi koja gola šeće. U tom trenutku nismo mogli sa sigurnošću povezati ta dva događaja, ali kada je goli muškarac došao do mjesta gdje su se nalazile policijske jedinice shvatili smo da je to počinitelj za kojim smo tragali", rekao je Dizdar. 

Pročitajte više