Načelnik zagrebačke policije: Facebookovci i BBB su htjeli nemire

REZIME današnjih nemira u Zagrebu je 33 ozlijeđenih osoba od čega ih je 21 policajac te 12 građana, rekli su danas na konferenciji za novinare predstavnici zagrebačke policije. U današnjim nemirima u Radićevoj ulici ozlijede dvoje građana okvalificirane su kao teške. Jedna osoba ima prijelom prsta, a druga prijeloma ruke.

"Htjeli su nemire"

"Ukupno je privedeno 58 osoba zbog nasilničkog ponašanja", potvrdio je  Tomislav Buterin, načelnik zagrebačke policijske uprave dodajući kako su prosvjednici namjerno htjeli izazvati nemire i sukobiti se s policijom što dokazuje da je dio prosvjendika bio maskiran.  

"Namjere Facebook prosvjednika i pripadnika navijačke skupine Bad blue boysa bile su napraviti nemir te se ponašati nasilnički prema policiji", rekao je Buterin.

Još uvijek je u tijeku procjena materijalne štete no pretpostavlja se kako će ona biti velika jer su kamenjem i ciglama razbijena mnogobrojna stakla izloga. Policija je potvrdila kako je u nemirima oštećeno i nekoliko osobnih automobila. 

500 do 800 prosvjednika krenulo prema Markovu trgu

Prema tumačenju policije sukob je nastao kada se 500 do 800 prosvjednika odvojio od glavnog skupa na središnjem zagrebačkom trgu te se sukobio s policijom na Krvavom mostu i Splavnici u pokušaju da probije policijski kordon. Na policiju, ali i novinare te građane prosvjednicu su bacali bengalke, kamenje, prometne znakove kako bi došli do Markova trg.

U nemirima ozlijeđena ja naša ekipa, novinarka Nacionala, kolege s Neta, kao i snimateljske ekipe Nove TV i HRT-a.

Pročitajte više