Nacional ima popis svih putovanja u vladi, Oreškovićev savjetnik za Index: "Ja nisam nigdje putovao"

Foto: Hina, Index

NACIONAL je dobio popis putovanja u Uredu vlade za prošlu godinu. Među njima se nalaze i Oreškovićevi ljudi, ali i Plenkovićevi.

Prema neslužbenim saznanjima, sumnjivi su putni nalozi u sve tri posljednje vlade. Nacional navodi kako se na početku popisa nalaze Milanovićevi savjetnici Petrović i Budak, koji su demantirali da su putovali, na popisu je i Oreškovićev savjetnik Davor Huić. On je za Index demantirao da je putovao bilo gdje. "Nisam nigdje putovao niti sam primio ikakve dnevnice", rano jutros je Indexu kazao Huić.

Na popisu su još, piše Nacional, Neven Zelić i Stephen Nikola Bartulica, Oreškovićevi savjetnici. Djelatnica ureda Maja Bogdan također je na popisu i to s najmanje 12 putovanja, a Sauchi je rekla da nije nikamo putovala, baš kao i Ana Balaban, koja je zaposlena u uredu Andreja Plenkovića.

Na popisu putovanja su i ona Sunčane Glavak, Plenkovićeve glasnogovornice, Jakše Puljiza, Nataše Filipović itd.

Saucha sumnjiči tajnicu

Nacional je prije dva tjedna objavio kako Saucha sumnja u svoju tajnicu Sandru Zeljko, koja je i Uskokova krunska svjedokinja u ovom slučaju.

"Ona je imala pečat mog ureda te uživala moje neupitno povjerenje. S tim su se pečatom ovjeravali putni nalozi.", rekao je Nacionalu tada Saucha.

Index je pitao vladu tko ovjerava putne naloge i što točno Sandra Zeljko radi u Vladi RH. Odgovorili su nam da putne naloge za premijera potpisuje glavna tajnica, dok za zaposlenike putne naloge potpisuje predstojnik Ureda predsjednika Vlade, a po završetku putovanja putni nalog i obračun potpisuje predsjednik Vlade Republike Hrvatske osobno.

"Svaki putni nalog posebno se provjerava.", kazali su nam iz vlade prije desetak dana.

Sandra Zeljko je administrativna tajnica

"Gospođa Sandra Zeljko sporazumom između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Glavnog tajništva Vlade Republike Hrvatske premještena je u Vladu 5.4.2004. godine, gdje radi i sada na radnom mjestu administrativne tajnice.

Prema Zakonu o državnim službenicima, državni službenik može po potrebi službe biti premješten na drugo radno mjesto u istom ili drugom državnom tijelu, u istom ili drugom mjestu rada, ali samo na radno mjesto unutar iste kategorije, iste ili približne složenosti poslova.

Uvjeti za radno mjesto administrativne tajnice su srednja stručna sprema i položen državni stručni ispit, koje gospođa Zeljko ispunjava.", stoji u odgovoru na naš upit ima li Sandra Zeljko uopće potrebnu stručnu spremu te što radi u vladi.

Pročitajte više