Nacional: Novinarka prijavila ravnatelja s HRT-a za pozive u stan, aluzije na trojac

Foto: PIXSELL, Facebook

U DANAŠNJEM izdanju tjednik Nacional objavio je kako je jedan od ravnatelja HRT-a, Mislav Stipić, na toj televiziji prozvan zbog seksualnog uznemiravanja.

> Reagiranje Mislava Stipića: Nisu točni navodi o seksualnom uznemiravanju

Nacional piše kako se nekoliko novinarki Hrvatske radiotelevizije žalilo da ih Stipić seksualno uznemirava. No iz HRT-a su za taj tjednik odgovorili kako su optužbe odbačene.

“Pritužbe o kojima govorite pomno su istražene te je utvrđeno da iste nisu osnovane”, poručili su, bez ulaženja u detalje kako su optužbe istražene i koji su konkretni zaključci.

Nacional: Novinarke su Stipića prijavile za aluzije na seks utroje, pozivanje u stan, nuđenje pomoći u otkopčavanju grudnjaka

Kako piše Nacional, iz više izvora su dobili potvrde o seksualnom uznemiravanju više novinarki, a jedna od njih nedavno je podnijela službenu prijavu protiv Stipića. HRT-ovog ravnatelja jedinice Poslovanje prijavila je za neprimjerene razgovore, seksualne sugestije, pozivanje u stan s još jednom novinarkom, pomaganje u “otkopčavanju grudnjaka”, aludiranje na seks utroje, pozive na večere, a sve je to bilo zapakirano u pomaganje u napredovanju na poslu, navodi tjednik.

Sve se, kaže novinarka koja je htjela ostati anonimna, događalo u ljeto 2019. godine, a detalje je, kaže, prepričala šefu HRT-a prije više od dva tjedna. Otad joj se, kaže, nitko nije javio.

Stipić sve demantira

Osim što su na HRT-u u međuvremenu optužbe odbacili, demantira ih i Stipić kojem glavni ravnatelj javne televizije Kazimir Bačić vjeruje. 

“Nije bilo nikakvih neprimjerenih ni poruka ni susreta niti sam joj se uvaljivao, a kamoli nudio seks utroje. Pa taj sastanak o kojem ta novinarka priča organiziran je na molbu njezina supruga…” rekao je, između ostalog, u svom iscrpnom odgovoru za Nacional.

Da je čula priče o seksualnom uznemiravanju, za taj tjednik potvrdila je i Sanja Mikleušević, predsjednica ogranka Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji.

Pročitajte više