Nacional: Plenković je osobno izabrao Dalić i njenog muža, imaju 200.000 kuna plaće

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

NACIONAL se u novom broju bavi imenovanjem Martine Dalić na čelo Podravke.

Tjednik u članku naslova "Kako je Plenković Martinu i Niku Dalića promovirao u najmoćniji bračni par u Hrvatskoj čije plaće dosežu 200.000 kuna mjesečno" navodi kako plaće Marine Dalić i njezinog supruga Nike Dalića u bruto iznosu sasvim sigurno dosežu 200 tisuća kuna, ne računajući bonuse. 

Podsjetimo, Niko Dalić je jedan od trojice predstavnika Hrvatske u Upravi Ine, a nedavno ga je Plenković ponovno potvrdio na tu poziciju, za razliku od druge dvojice predstavnika države u Ini. 

Što se Martine Dalić tiče, Plenković joj je prvo dao unosan posao izraze ključnog strateškog dokumenta o tome kako bi Hrvatska trebala izgledati u budućnosti, a sada ju je postavio na čelo Podravke, najvažnije hrvatske prehrambene kompanije. 

Nacionalu je izvor iz vlade, koji se oštro protivi Plenkovićevoj odluci o instaliranju Martine Dalić na lukrativnu poziciju šefice Uprave Podravke, opisao kako je izgledalo imenovanje Dalić.

"Kao i nebrojeno puta dosad, Plenković se u donošenju odluke o imenovanju Martine Dalić, pa i produženju mandata njezinog supruga u Upravi Ine, ni s kim iz svoje blizine nije savjetova. Kad dijeli funkcije, onda odlučuje sam. Ali kada upadne u probleme, onda očekuje da odgovornost podijeli široki krug njegovih suradnika, no nikako ne i on sam. Pritom je posve nevažno je li uzlet Martine Dalić posljedica Plenkovićeva straha od onoga što ona zna o njihovim zajedničkim aktivnostima ili onoga kako Plenković razmišlja kada su u pitanju ključni menadžeri koji po njegovim profesionalnim i moralnim uzusima zaslužuju upravljati strateškim hrvatskim tvrtkama", rekao je Nacionalov izvor. 

Da je o imenovanju Martine Dalić na čelo Podravke odlučio Plenković osobno, potvrdila su za Nacional dva neovisna izvora, a jedan od njih tu je vijest Nacionalu javio još dok se u javnosti nije ni znalo da Pucar umire. Plenković je, prema tom izvoru, bio od početka upoznat s teškim zdravstvenim stanjem Pucara i odabrao je njegovu nasljednicu dok je on još bio živ, navodi tjednik.

Pročitajte više