Nacional: Tuđman je smatrao da je "Za dom spremni" sjeme zla i podvala srpskih tajnih službi

Foto: Index

PREMA napisima najnovijeg broja Nacionala, bivši hrvatski predsjednik i osnivač HDZ-a, Franjo Tuđman, mislio je da je ustaški pozdrav "Za dom spremni", koji se nalazi u službenom grbu HOS-a, sjeme zla koje su posijale srpske tajne službe kako bi pokušale spriječiti međunarodno priznanje Hrvatske.

Tuđman je vjerovao da je jugoslavenski KOS poticao desničare u Hrvatskoj da ističu ustaška obilježja te da je među njih infiltrirao svoje suradnike. Smatrao je da se radilo o jednoj od većih srpskih obavještajnih manipulacija, koja je provedena na početku Domovinskog rata, navodi Nacional.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović jučer je pokrenula nove polemike oko ustaškog pozdrava "Za dom spremni", nakon što je u izjavi kazala kako se radi o "starom hrvatskom pozdravu".

Njezin komentar izazvao je niz oštrih reakcija, osobito iz redova oporbe. Član Predsjedništva SDP-a, saborski zastupnik Bojan Glavašević tako je Kolindi poručio kako je "očajno loša Predsjednica Hrvatske otpočetka", ali da se "ovime nepovratno kompromitirala".

> Glavašević napao Kolindu: "Očajno loša predsjednica upravo je izgubila drugi mandat"

> Kolinda: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav

> INDEX NEOSPORNO UTVRDIO Ante Pavelić je autor pozdrava "Za dom – spremni", sam je to jednom rekao

> Kolinda se lažnim tumačenjem pozdrava "Za dom spremni" priklonila ekstremnoj desnici

Pročitajte više