Nacional: Ubijeni svećenik Stijepić bio je homoseksualac

SVEĆENIK Mijo Stijepić, čije je tijelo krajem lipnja pronađeno na plaži pokraj Pirovca, navodno je bio homoseksualac. Tjednik Nacional piše da su crkvene vlasti bile upoznate s tom činjenicom te da zbog toga stopiraju policijsku istragu.

Nacional tvrdi da Zadarska nadbiskupija, MUP i nekolicina novinara sudjeluju u uroti zataškivanja i laži.

Neki mediji su ranije pisali da je Stijepić ubijen zbog veće svote crkvenog novca. Spekuliralo se da je Stijepić otet usred Zadra i da su ga dvojica muškarac potom likvidirala, a njegov leš izbacila na obalu kod Pirovca.

Policija do sada nije otkrila zašto je ubijen posedarski župnik.

Nacional doznaje da na Stijepićevem raspadnutom truplu nije bilo moguće otkriti tragove nasilja, ali da je u krvi imao znatnu količinu alkohola. Alkohol, prazni želudac, vrućina i ozljeđena glava, kao zaključuje novinarka Jasna Babić, sami po sebi su mogli biti kobni za mladog župnika. Dodaje da će ostati nepoznato tko je Stijepićev leš pokrio granjem – neki ubojica ili "prestrašeni svjedok smrti".

"Zbog silnog političkog uvažavanja crkvenih moćnika i crkvene hipokrizije, istodobno se razmatraju sve moguće teorije Stijepićeve smrti, od zahtijevanog "drumskog razbojništva" do nekoliko verzija tragične homoseksualne priče u koju, kao se čini, inspektori sve više vjeruju", piše zagrebački tjednik.

Pročitajte više