Nada "Ha, ha, tako vam je to u braku" Murganić govorila protiv nasilja nad ženama

Foto, video: Index

PLENKOVIĆ I HDZ su danas, na Dan borbe protiv nasilja nad ženama, organizirali press-konferenciju na kojoj su govorile bivše ministrice, a danas predstavnice zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" i Kluba zastupnika HDZ-a Nada Murganić i Vesna Bedeković.

One su upozorile na važnost borbe protiv nasilja nad ženama istaknuvši da su se vlada i HDZ opredijelili za nultu stopu tolerancije prema nasilju.

Prisjetimo se kako je tada ministrica Murganić komentirala nasilje  HDZ-ovog župana Alojza Tomaševića koji je svoju suprugu, kako je stajalo u priopćenju DORH-a, "udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".

Ministrica Murganić tad je komentirala pred kamerama HRT-a, nasmijavši se prije toga: "Ha, ha, ha. To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila."

Kasnije se ministrica pravdala da je to izvučeno iz konteksta i tvrdila kako ona oštro osuđuje nasilje nad ženama.

Pogledajte što je govorila danas.

"Treba zaustaviti nasilje, posebice nad ženama i djecom. Vlada i HDZ su se opredijelili za nultu stopu tolerancije prema nasilju i po tom pitanju su učinjeni brojni napori da se pošalje poruka žrtvi - imate pravo na pomoć i imate se kome obratiti", rekla je predsjednica HDZ-ove zajednice žena "Katarina Zrinski" Nada Murganić na konferenciji za novinare u povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja.

Pročitajte više