Nadbiskup Bozanić na simpoziju u Rimu od 17. do 20. srpnja

POTPREDSJEDNIK Vijeća europskih biskupskih konferencija i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebački nadbiskup Josip Bozanić sudjelovat će na simpoziju "Sveučilište i Crkva u Europi" koji se od 17. do 20. srpnja održava u Rimu.

U današnjem priopćenju Ureda zagrebačkog nadbiskupa za odnose s javnošću stoji da simpozij priređuju Vijeće europskih biskupskih konferencija i Biskupska komisija za katolički odgoj, školu i sveučilište Talijanske biskupske konferencije u suradnji s Ministarstvom prosvjete visokoga školstva i znanstvenih istraživanja Republike Italije.

Predavanja i diskusije održavat će se na Lateranskom sveučilištu, osim u subotu 19. srpnja, kad će sudionici simpozija boraviti u Castelgandolfu gdje će ih u svojoj ljetnoj rezidenciji primiti Papa Ivan Pavao II. Istoga dana navečer u Castelgandolfu zagrebački nadbiskup Josip Bozanić predvodit će ekumensku večernju i održati prigodnu homiliju.

Na simpoziju će uz rektore najuglednijih europskih katoličkih učilišta između ostalih sudjelovati i predsjednik Papinskog vijeća za kulturu kardinal Paul Poupard, predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija mons. Amedee Grab, generalni tajnik Vijeća Europe Walter Schwimmer, predsjednik njemačke Biskupske konferencije kardinal Karl Lehmann i predsjednik Europskog udruženja sveučilišta Eric Froment.

Iz Hrvatske će uz nadbiskupa Bozanića na simpoziju sudjelovati predsjednik Odbora HBK za katoličke škole i visoka crkvena učilišta riječki nadbiskup Ivan Devčić, profesori Tomislav Zdenko Tenšek, Nikola Hohnjec, predstavnik HBK pri Vijeću europskih studentskih kapelana don Drago Škarica, studentski kapelan u Rijeci vlč. Dalibor Božić te desetak studenata.

U jednom dijelu programa predstavnici Sveučilišta iz Barcelone i Zagreba zajedno će progovoriti o Dijalogu profesora i studenata, ističe se u priopćenju Ureda zagrebačkog nadbiskupa koje je potpisao pročelnik Ureda Zvonimir Ancić .

Pročitajte više