Nadbiskup posjetio bolnicu u Osijeku. Bolnica: Crkva je naš veliki donator

Foto: Pixsell/Dubravka Petric

Nadbiskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić je danas, u povodu Svjetskog dana boelsnika, posjetio osječki Klinički bolnički centar (KBC), te zahvalio cjelokupnom medicinskom i ostalom osoblju na njihovim naporima u skrbi za pacijente. Nakon sastanka u Ravnateljstvu KBC-a nadbiskup Hranić izjavio je novinarima kako želi izraziti poštovanje i zahvalnost cjelokupnom medicinskom osoblju, liječnicima i medicinskim sestrama, ali i svom ostalom osoblju koje brine o bolesnicima.

"Svjesni smo koliko liječnici i medicinsko osoblje moraju trajno ulagati u sebe i permanentno se obrazovati, ali uz visoku razinu medicinske skrbi, važan je i ljudski pristup medicinskog osoblja prema bolesnicima. Važno je da netko ima trenutak vremena za bolesnika, da mu protumači ono što se s njime događa", istaknuo je.

"Katolička crkva je jedan od najvećih donatora ove bolnice"

"Zanimljivo je da i papa Franjo, u svojoj ovogodišnjoj poruci, vezanoj uz Dan bolesnika, naglašava kako nije dobro da čovjek u trenucima bolesti bude sam. Koliko god je povezana s prirodnim znanostima, medicina je itekako i humanistička znanost, pa izričem duboku zahvalnost sa strane Crkve, svom medicinskom osoblju za sve što čine". izjavio je novinarima mons. Hranić.

Zamjenik ravnatelja osječkog KBC-a Krunoslav Šego  zahvalio je nadbiskupu Hraniću na podršci ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja nije samo moralna, jer, naglasio je, poznato je da je Katolička crkva jedan od najvećih donatora ove bolnice. KBC Osijek se svakodnevno susreće s brojnim problemima, ali je sve to lakše podnijeti uz društvenu podršku, rekao je dr. Šego.

Pročitajte više