Nadbiskupu Barišiću ponovno ugrađen pacemaker

SPLITSKO-MAKARSKI nadbiskup Marin Barišić ponovno je u utorak 22. rujna operiran i po drugi put u mjesec dana ugrađen mu je pacemaker, ali sada na drugu (lijevu) stranu, izvijestili su iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.

"Njegov postoperativni oporavak prolazi dobro. Sama operacija, koju su obavili prof. Vedran Radonić i prim. Ivo Vuković, trajala je oko 30 minuta te je prošla bez ikakvih komplikacija. Nadbiskup je operativni zahvat podnio bez ikakvih problema i nakon operacije smješten je na Intenzivnu njegu Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split na Križinama", navode.

> Nadbiskup Barišić pao u nesvijest za vrijeme mise pa završio u bolnici

Podsjetimo, nadbiskup Barišić je 16. kolovoza zbog gubitka svijesti primljen na odjel Hitne službe KBC-a Split te je smješten na Kliniku za unutarnje bolesti. Tijekom bolničkih pretraga utvrđeno je kako nadbiskup ima poremećaj rada srca s povremenim nesvjesticama te se pokazala prijeka potreba za ugradnjom pacemakera.

Prva operacija ugradnje obavljena je 19. kolovoza, no zbog nenadane upale pluća i aktiviranja čira na želucu, bilo je prijeko potrebno izvaditi ugrađeni pacemaker jer je nadbiskupovo zdravlje bilo ozbiljno ugroženo. Operacija vađenja pacemakera obavljena je 28. kolovoza, nakon čega se prišlo izlječenju upale pluća. Izlječenje upale pluća bio je osnovni uvjet za ponovnu ugradnju pacemakera. Nakon operacije vađenja pacemakera nadbiskup je bio priključen na privremeni elektrostimulator, koji mu je omogućavao normalan rad srca, jer je imao jako niske otkucaje srca.

Nakon mjesec dana boravka u splitskoj bolnici i saniranja medicinskih komplikacija, koje su se pojavile nakon prve operacije, nadbiskup Marin Barišić uspješno je operiran i ponovno mu je ugrađen pacemaker. Nadbiskup se sada osjeća veoma dobro te bi mogao iz bolnice biti otpušten na kućno liječenje do kraja tjedna.

Pročitajte više