Nađen muškarac koji je nestao kod Novigrada. HGSS: Pomagalo je puno ljudi, hvala im

Screenshot: Google Street View

Tim HGSS-a, policija i veći broj mještana sudjelovali su noćas u potrazi za nestalim starijim muškarcem na području Ruplja kod Novigrada. Nešto iza ponoći muškarac koji je teže pokretan i ima zdravstvene probleme pronađen je u kanalu pored autoceste.

"U potrazi je sudjelovala policija, rodbina i mještani i to svi u prilično velikom broju te im ovim putem zahvaljujemo na angažmanu", poručili su HGSS-ovci.

Zadarski HGSS poziv je primio u 22:18, kada im je rečeno da je potreban pas za potragu na području Ruplja. U akciju su krenuli svi članovi HGSS-a Zadar. 

U međuvremenu se s policijom koja je bila na terenu dogovorilo mjesto okupljanja. Nakon održanog razgovora vođa potrage HGSS-ovog tima podijelio je sektore terena po ekipama za pretragu, a potražni tim (vodič i pas) krenuo je od zadnje točke viđenja.

Muškarca pronašao policajac

Iako su mještani i policija pretražili dio terena, vođa potrage HGSS-a Zadar poslao ih je na ponovnu pretragu. U 00.10 došla je dojava da je nestala osoba pronađena živa oko 50 m od puta u kanalu, s nogama u vodi u samoj blizini autoceste, na području koje je već bilo pretraženo, pišu iz HGSS-a.

Muškarca je pronašao policijski djelatnik. HGSS-ova ekipa otišla je do mjesta pronalaska te je nakon utopljivanja unesrećene osobe stavila osobu na nosila i predala osoblju hitne medicinske pomoći.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više