Nađena je Hrvatica nestala u Turskoj

Foto: EPA, N1

PRONAĐENA je hrvatska državljanka koja se smatrala nestalom nakon razornog potresa u Turskoj, rekao je Hini hrvatski veleposlanik u Turskoj Hrvoje Cvitanović. 

"Intervenirali smo dosta čvrsto prema samoj lokalnoj upravi da se oni moraju dodatno potruditi da je pronađu i evo imam informaciju da je pronađena, da je dobro, da je zdrava i da je na putu prema svojoj obitelji", rekao je veleposlanik. 

Hrvatica već dulje vrijeme s obitelji živi u Antakyi na samom jugu Turske. Njezin suprug pokušavao je saznati informacije o njoj dok je istovremeno pomagao i nastavlja pomagati u pronalasku i oslobađanju zarobljenih u ruševinama. 

"Sad je i njezina majka mirna"

"Čuo sam da se javila i u Hrvatsku. Sad je i njezina majka mirna, svi su sada mirni. Doista je bila neugodna situacija danas poslijepodne jer smo bili jako zabrinuti što nikako nismo mogli dobiti nikakvu informaciju u vezi nje", dodao je Cvitanović. 

Dvije hrvatske državljanke ozlijeđene su u potresu koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodio jug Turske. 

"Jedna je još u bolnici, ali izvan životne opasnosti, a druga je još jučer poslijepodne puštena iz bolnice", rekao je veleposlanik. 

> RAZVOJ DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU MOŽETE PRATITI OVDJE

Pročitajte više