Nadzorni odbor HRT-a poništio natječaj za glavnog ravnatelja, Rajković: "Kriza je prešla na medije"

Screenshot: HRT

NAKON što je Nadzorni odbor HRT-a odlučio poništiti natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a, i to zato što unutar 45 dana saborski Odbor za informatizaciju i medije nije predložio Saboru nijednog kandidata, HRT se suočava s krizom sličnoj onoj koja vlada u redovima vladajućih.

Za komentar smo se odlučili obratiti bivšem članu Nadzornog odbora HRT-a, Draženu Rajkoviću.

"Po meni se očito kriza u Vladi prelila i na javni medijski servis, očito je da se bez razrješenja stanja u Vladi glavni politički akteri ne mogu složiti oko toga tko će imati dominantan utjecaj na najjači javni mediji. Tako ne bi trebalo biti, trebalo bi birati najsposobnije kandidate, ali nažalost izgleda da je tako", kazao je Rajković za Index, a osvrnuo se i na razrješenje Joze Barišića s mjesta novog vršitelja dužnosti ravnatelja programa HRT-a.

O razrješenju Barišića

"Barišić je po meni odličan novinar, međutim nije rijetko da se odlični novinari ne snalaze na menadžerskim i uredničkim mjestima.

Bilo je jasno da pokazatelji gledanosti nisu popravljeni u odnosu na prethodnu garnituru, a kritike na program su stizale i s lijeve i s desne strane. V.d. Glavnog ravnatelja se odlučio da se u razdoblje provođenja natječaja za konačnog Glavnog ravnatelja treba ući s jačim kadrom na toj poziciji", zaključuje Rajković.

Pročitajte više