Nadzorni odbor: Uprava riječkog aerodroma nije ugrozila zakonitost poslovanja

Screenshot: HRT

Nadzorni odbor (NO) Zračne luke Rijeka ocijenio je danas na sjednici da Uprava društva u razdoblju od 2. travnja do 6. svibnja nije ugrozila zakonitost poslovanja Zračne luke Rijeka.

Među zaključcima sjednice Nadzornog odbora je ocjena da je Uprava Zračne luke cjenik naplate parkirališta donijela temeljem istraživanja tržišta, ali da je razumno da je primjena cjenika odgođena u svrhu bolje komunikacije sa svim sudionicima.

NO također podržava Upravu Društva u organiziranju sastanka s Turističkom zajednicom Kvarnera s ciljem razvoja daljnje suradnje.

Nadzorni odbor predlaže Skupštini Zračne luke Rijeka da hitno imenuje u Nadzorni odbor predstavnika RH koja je većinski vlasnik Zračne luke Rijeka.

Povećali cijene od 100 do 1000%

Problemi vezani uz riječku Zračnu luku eskalirali su prošlog tjedna, kad su predstavnici Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Udruge hrvatskih putničkih agencija i Turističke zajednice Kvarnera na konferenciji za novinstvo zatražili da Zračna luka povuče odluku o povećanju cijena za visokofrekventne korisnike parkirnog prostora.

Riječ je o taksistima i prijevoznicima putnika, za koje je Zračna luka povećala cijene od 100, pa do čak više od 1000 posto u nekim kategorijama.

Istaknuli su tada da su cijene prijevoza za ovu sezonu formirali na temelju prošlogodišnjeg cjenika, koji je bio na snazi do prošlog mjeseca. 

Kako je istaknuto na konferenciji za novinstvo, cjenik je promijenjen bez ikakve najave ili obrazloženja.

Direktorica TZ-a: Ovo ruši konkurentnost destinacije

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Peršić Živadinov rekla je tada da TZ godinama izravno potiče dolazak turista na Kvarner, u suradnji s gospodarstvenicima, na Zračnu luku Rijeka.

"Ovo ruši konkurentnost destinacije, pri čemu je dovedeno u pitanje hoće li turoperatori nastaviti poslovanje na Kvarneru, a dijelom se radi o najvećim europskim turoperatorima koji pune naše kapacitete", istaknula je.

U subotu je autobus s putnicima koji su u organizaciji turističke agencije Katarina Line stigli zrakoplovom u zračnu luku na Krku ostao ispred rampe zračne luke, pa su putnici s prtljagom morali pješačiti više stotina metara. Iz agencije je objašnjeno da bi ulazak autobusa po novom cjeniku bio preskup pa su odlučili ostati izvan prostora zračne luke.

Nakon svega je Uprava Zračne luke Rijeka na čelu s direktorom Tomislavom Palalićem odlučila da se primjena novog cjenika prolongira do kraja travnja sljedeće godine, što znači da ove sezone ostaju cijene kao i prošle godine. 

Pročitajte više