Nagibni vlak naletio na automobil u Primorskom Dolcu, dvoje ozlijeđenih

NA PRUZI u Primorskom Dolcu je oko 11.30 sati došlo do naleta nagibnog vlaka na osobni automobil Ford Escort, u kojem su bili supružnici Dinko i Ana Žunić. Ford je potpuno uništen, no njih dvoje nisu u životnoj opasnosti. Prebačeni su u splitski KBC.

Na automobil je naletio nagibni vlak koji je u 10.20 sati iz Splita krenuo prema Zagrebu. Iz Hrvatskih željeznica tvrde da se vozač osobnog automobila nije zaustavio pred znakom "Stop". Vlak je prednjim dijelom iskočio s tračnica, a pruga je bila blokirana sve do 14 sati. Za normaliziranje željezničkog prometa trebalo je pričekati dolazak dizalice iz Knina. Putnici iz vlaka su put prema Zagrebu nastavili autobusom.

Pružni prijelaz ima samo Andrijin križ, nema brklju, polubranike, a ni svjetlosne signale, unatoč tome što se radi o izuzetno frekventnoj prometnici. Mjesto naleta nalazi se tek desetak kilometra od poprišta tragedije vlaka smrti u Rudinama.

HŽ upozorava vozače na veći oprez

"Ponovno upozoravamo vozače cestovnih vozila da pri prelasku preko željezničko-cestovnih prijelaza  više vode brigu o vlastitoj sigurnosti, kao i sigurnosti svojih suputnika. Naime, ove se godine u Hrvatskoj u prvih sedam mjeseci dogodilo dvostruko više nesreća nego u istome razdoblju prošle godine. Sve nesreće svojom nesmotrenošću bili su skrivili vozači cestovnih vozila. Osim toga, vozači cestovnih vozila ne samo da se ne zaustavljaju pred cestovnim prometnim znacima nego se ne zaustavljaju ni pred spuštenim branicima ili polubranicima", izvijestio je HŽ.

Pročitajte više