Naglo pala cijena bitcoina

Foto: Shutterstock

Cijena bitcoina pala je u subotu za sedam posto u manje od sat vremena, a naglo su pale i cijene drugih kriptovaluta nakon što je Iran pokrenuo napad na Izrael.

Cijena bitcoina u subotu popodne je na 62.570 dolara, a nekoliko minuta ranije spustila se na najniže razine toga dana, 60.908 dolara, piše Forbes.

Cijena ethereuma pala je za preko devet posto, na 2.923 dolara, dok su cijene coina Binancea i solana pale za devet, odnosno gotovo 18 posto. Cijene nekoliko kriptovaluta s kojima se trguje nešto manje pale su za najmanje 15 posto. Među njima su avalanche (20 posto), XRP (20 posto) i meme token dogecoin (18 posto).

Bitcoin je rekordnu cijenu dosegao 24. ožujka, od 73.750 dolara.

Strahovi zbog rasta geopolitičkog sukoba na Bliskom istoku ostavili su posljednjih dana trag na američkim tržištima. Dow Jones u petak je pao za 475 bodova, nakon što je iz Bijele kuće rečeno kako se SAD i Izrael pripremaju na mogući napad Irana. 

Izvršni direktor JPMorgan Chasea, Jamie Dimon, investitorima je rekao kako je geopolitički sukob razlog za brigu, naglasivši kako bi on mogao “imati ključnu ulogu u tome što će se dogoditi s globalnom ekonomijom ako cijene nafte i plina previše porastu”, izvijestio je CNN.

Pročitajte više