Najavljen prosvjed kojim se želi srušiti vlada: "Da, mi smo ona skupina antivaksera"

Foto: Index

POKRET Slobodni zajedno je povodom velike afere Ina, u kojoj je pokradeno više od milijardu kuna, najavio prosvjed pod nazivom "Dajemo vam otkaz" koji će se održati 10. rujna u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma, ispred središnjice HDZ-a. Cilj prosvjeda je, kažu iz pokreta, smijeniti vladu premijera Andreja Plenkovića.

"Pokrali ste sve što se pokrasti moglo – nije vam bilo dosta. Uništili ste ekonomiju, poljoprivredu i prodali Kunu – nije vam bilo dosta. Raselili ste nam djecu diljem svijeta – nije vam bilo dosta. Ukrali ste nam život, sadašnjost, budućnost i domovinu – i još vam nije dosta. Opljačkali ste imovinu hrvatskog naroda, a govorite kako MI moramo stegnuti remen. Sada MI kažemo DOSTA JE! Izdali ste Hrvatsku! DAJEMO VAM OTKAZ", piše na službenoj Facebook stranici pokreta.

Jutros su na konferenciji za medije prosvjed najavili Andrija Klarić, Hrvoje Jukić i Stjepan Bajić.

 

"Najopasniji neprijatelj RH je bio i ostao HDZ"

"Ovo je jedan krik naroda koji kreće od dolje, iz zemlje, koji traži da se čuje. Prosvjed sam po sebi je došao kao posljedica potrebe da se ove vladajuće strukture koje su se odnarodile na neki način smijene, ako se već ne mogu urazumiti. Veliki broj ljudi koji stoji iza nas ima potrebu reći svoje. Narodu želimo dati tu mogućnost", rekao je odvjetnik Hrvoje Jukić i uputio zainteresirane da sve informacije o pokretu mogu pronaći na službenim stranicama.

Stjepan Bajić, student povijesti s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, rekao je da će na prosvjed doći veliki broj studenata iz udruge Studenti za slobodu, ali je pozvao i sve ostale studente da dođu. "U ovom povijesnom trenutku treba gledati u svoju budućnost i budućnost Hrvatske. Najopasniji neprijatelj RH je HDZ. Bio je i ostao najopasniji neprijatelj RH", poručio je Bajić.

Klarić: Da, mi smo ona skupina neodgovornih antivaksera

Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je svojedobno vodio tzv. antivakserske prosvjede protiv epidemioloških mjera, naglasio je da prosvjed organizira isključivo pokret Slobodni zajedno, koji nije povezan niti s jednom političkom strankom, pa su optužbe premijera Andreja Plenkovića kako je riječ o desnim ekstremistima podmetanja.

Klarić se osvrnuo na komentar premijera Plenkovića da su "oni ona skupina neodgovornih antivaksera". "Da, to smo mi. Bili smo prvi koji smo rekli da će covid-potvrde unijeti virus u sustav tamo gdje je rizično, a ne spriječiti.

Prvi smo rekli da će covid-potvrde biti ucjena za cijepljenje, a ne lakše putovanje. Prvi smo rekli da lockdown neće donijeti ništa dobro niti spriječiti širenje virusa, ali će donijeti veliku štetu, pogotovo ekonomsku. Danas smo svjedoci svega toga", rekao je Klarić i požalio se da je Plenković to izjavio kako bi ih podijelio.

''Odlučili smo reći 'ne' ovakvoj politici i kriminalu vezanom uz političke strukture. Do krize su dovele pogrešne odluke Europske komisije, a besmislena energetska politika dovela je do toga da struja od idućeg mjeseca poskupljuje za 100 posto, a plina četverostruko više'', dodao je. Klarić kaže kako prema reakcijama u javnosti i na društvenim mrežama očekuju veliki odaziv građana na subotnji prosvjed.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više