Najdraži Baldasarov HDZ-ovac stao uz Živi zid, na listi za 10. izbornu jedinicu i sindikalac Jadrankamena Drpić

Foto: FAH

ŽIVI ZID predstavio se danas na splitskoj Vidilici. Listu u 10. izbornoj jedinici predvodi ekonomist Siniša Gabrić, poznat i po knjizi "Uhvati curu", koja daje praktične savjete za uspjeh kod žena. 

"Očekujemo minimalno dva mandata u ovoj izbornoj jedinici. Nudimo novi model upravljanja državom koji podrazumijeva temeljitu monetarno-bankarsku reformu. Ljudi s naše liste znaju kako je to biti blokiran, ovršen ili nezaposlen. S nama su studenti, obrtnici i poduzetnici koje ovaj sustav maltretira. Oni znaju što nas čeka, ako se nastavi isti model vlasti", kazao je Gabrić. 

Sindikalist i glazbenici

Na listi je i Tonči Drpić, poznat po sindikalnom djelovanju u Jadrankamenu. Drpić se prije koju godinu politički angažirao u HDSSD-u, ostvario solidan uspjeh u svojim Pučišćima, a sada je stao u Živi zid.

"Meni je nevjerojatno da Državno odvjetništvo još uvijek nije ništa napravilo po silnim kaznenim prijavama koje sam podnio zbog kriminala u Jadrankamenu", žali nam se Drpić.

Na listi Živog zida u 10. izbornoj jedinici je i poznati glazbenik Davor Dado Pastuović, a podršku je na Vidilicu došao dati i pjevač Igor Cukrov, koji je 2009. godine predstavljao Hrvatsku na Euroviziji u Moskvi.

Baldasarov "spasitelj" isključen iz HDZ-a pa stao u Živi zid

Nikola Bekavac, predsjednik Udruge ratnih veterana, jedan od onih koji nije na listi, ali također podržava Živi zid. Bekavac je najpoznatiji po tome što je kao član HDZ-a 2012. godine, par mjeseci prije lokalnih izbora, izjavio kako je istina da je Ivo Baldasar 90-ih tijekom Domovinskog rata slao humanitarnu pomoć iz Italije. Zna, jer je on čekao i dalje distribuirao. Baldasaru je takva podrška puno značila jer je optužba za bijeg u Italiju došla iz redova SDP-a, iz usta stranačkog veterana Vinka Bajrovića Cape.

Zbog takve podrške Bekavac je zaradio isključenje iz HDZ-a, no kada je Baldasar došao na vlast njegova udruga dobila je prostor Grada Splita u Ulici Matice Hrvatske, a mediji su notirali i da je udruga angažirana na tomboli koja se priređuje za Svetog Duju.

Bekavac nam tvrdi da nikakav prostor nije dobio, a da je udruga na Svetom Duji i prije bila angažirana. Tvrdi da je medijske napise o njemu i udruzi lansirao HDZ, odnosno, šef stranke u Splitu Petar Škorić.

Bekavac cijeni da će za Živi zid glasati 100 tisuća branitelja, i to zato što u Živom zidu nema nikoga tko je sudjelovao u pljački Hrvatske.

 

Pročitajte više