Najmlađi hrvatski pacijent oporavio se od korone nakon 45 dana. Ima tri i pol mjeseca

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

POČETKOM travnja javnost je doznala da je koronavirusom zaražena beba stara dva mjeseca s karlovačkog područja. Danas je ta beba, nakon 45 dana, konačno izliječena od koronavirusa. 28. travnja testirana je posljednji put i 29. je obitelji javljeno da je nalaz negativan, objavio je u tiskanom izdanju Jutarnji list.

Bila je to druga beba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj, prva je bila beba stara četiri mjeseca iz Nuštra.

Dječačić iz Barilovića zarazio se preko majke koja je koronu pokupila u majčinom frizerskom salonu u kojemu je u isto vrijeme bila žena čiji je suprug bio pozitivan, a ona je bila širitelj. No, tada se to nije znalo.

Prvi test je bio negativan

Majka bebe ispričala je u razgovoru za Jutarnji list kako je imala strašne glavobolje i dobila temperaturu te je napravila test čim je čula da su i gospođa iz salona i njen suprug pozitivni. Imala je blage simptome i temperaturu, ali test je bio negativan.

"Meni je i dalje bilo loše, imala sam temperaturu, kašljala sam, boljela su me pluća i osjećala sam opću slabost. Izlazio mi je 14. dan samoizolacije. Javila sam se obiteljskoj liječnici", ispričala je mlada Karlovačka dodajući kako je opet napravila test koji je tada bio pozitivan.

U razgovoru za današnje izdanje Jutarnjeg lista rekla je kako im je policija triput dnevno dolazila u dvorište te da su kod nje na poslu, iako je bila i na porodiljnom i u samoizolaciji, isprintali njenu sliku kako je ne bi pustili ako slučajno dođe.

Beba je imala blage simptome

Mali dječak imao je jako blage simptome korone. Dva je dana imao povišenu temperaturu, malo je kašljao i curio mu je nos.

Infektolog karlovačke bolnice početkom travnja novinarima je otkrio je da je beba dobro i da je otpuštena kući te kako se i dalje prati njezino stanje jer ima blage respiratorne tegobe.

Pročitajte više