Najnovija tehnologija otkriva opasnosti fast fooda

PRODUCENTI britanskog BBC3 programa angažirali su skupinu stručnjaka za dječje zdravlje, koji su upotrijebili naprednu kompjutersku tehnologiju kojom su roditeljima željeli pokazati kako će njihova djeca, nastave li konzumirati tzv. fast ili junk food, izgledati za tridesetak godina.

U emisiji emitiranoj pod naslovom "Draga, ubijamo svoju djecu", stručnjaci su, koristeći najmoderniju digitalnu tehnologiju, predvidjeli kako će u svojim srednjim godinama fizički izgledati djeca koja se danas, s nepunih deset godina starosti, nemilice hrane omiljenom brzom hranom.

Obitelj Buc, uključena u projekt za potrebe emisije, bila je doslovce šokirana nakon što je vidjela rezultat kompjuterske animacije. Animacija je nastala na temelju današnje fotografije djeteta i podataka o njegovim prehrambenim navikama.

Nutricionisti su nakon projekta Bucovima ponudili pomoć sastavljenu od novog rasporeda prehrambenih navika te namirnica koje pod hitno moraju ući u obiteljski jelovnik. Tako su isključeni obroci pred televizorom, pića sa šećerom, slatkiši, pržena hrana, a preporučeno je redovito objedovanje za stolom, puno voća, povrća i raznih salata.

Na fotografijama objavljenim na BBC-u gledatelji mogu vidjeti predviđanje stručnjaka kako će 10-godišnji Jason i 8-godišnja Joanna izgledati u svojim 40-im godinama nastave li se hraniti po dosadašnjim navikama.

Njihova majka Julie, koja je rezultatom istraživanja bila poprilično prestrašena, nakon svega kaže kako će se višegodišnje prehrambene navike djece morati promijeniti. Njen suprug i otac dvoje djece Jimmy Buc je rekao kako želi da njegova djeca budu uspješna čemu se, nakon promjene prehrane, iskreno nada.

"Nema šanse da se vratimo natrag." - zaključio je Jimmy komentirajući novi početak prehrambenog života obitelji.

Pročitajte više