Najveći svjetski lanac pizzerija uskoro stiže u Hrvatsku

Foto: Domino’s

DOMINO’S Pizza, koji slovi kao najveći svjetski lanac pizzerija, ovog proljeća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj. 

Otvorenje prve poslovnice u Ulici Kneza Mislava preko puta hotela Sheraton u Zagrebu očekuje se u travnju ili svibnju, piše Poslovni dnevnik.

Za dolazak lidera u dostavi pizza s više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja zaslužna je tvrtka All about pizza, tj. Mihael Sviben i njegov poslovni partner Nils David Gornall.

"U ovu priču krenuli smo prije nešto više od godinu dana, a surađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Njemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio strojarstvo, oduvijek sam se želio upustiti u drugačiju poduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal", otkrio je Sviben za Poslovni dnevnik.

Uoči otvaranja prve poslovnice Domino's Pizza je krenula u potragu za menadžerom poslovnice te je objavila natječaj. Kako napominju, postoji i mogućnost širenja poslovnica pizzerije u ostatku Hrvatske.

Pizze će se pripremati pred kupcima

Prva posebnost poslovnice bit će da će se pizze pripremati na licu mjesta, ispred kupaca će se mijesiti tijesto i slagati sastojci.

"Većinu sastojaka nabavljamo od stranih dobavljača jer je Domino’s vrlo rigorozan oko kvalitete i zahtjeva certifikata, no vjerujemo da će se na trenutačnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih", kaže Sviben.

Domino’s je američki multinacionalni lanac pizza restorana sa sjedištem u Ann Arboru u Michiganu. Osnovan je 1960. godine kada su Tom Monaghan i njegov brat James preuzeli pizzeriju DomiNick’s. Ime Domino’s službeno su registrirali 1965. godine i nakon toga su se počeli širiti na cijeli svijet.

Pročitajte više