Nakon 12 godina zatočeništva, u Kolumbiji oslobođena četvorica policajaca

KOLUMBIJSKA vojska je danas spasila četvoricu policajaca koje su prije gotovo 12 godina oteli pripadnici Revolucionarnih oružanih sila Kolumbije (Farc). Prema priopćenju kolumbijskih vlasti, akcija spašavanja četvorice vojnika je najvažnija policijska akcija spašavanja talaca nakon spašavanja bivše predsjedničke kandidatkinje Ingrid Betancourt 2008. godine.

Prema riječima ministra obrane, Gabriela Silve, "operacija Kameleon je protekla savršeno". Policajci su spašeni, a trenutno se nalaze na jugu Kolumbije gdje ih osigurava 300 vojnika. Prvo su spašena trojica vojnika, a potom je i četvrti vojnik pobjegao iz zatočeništva tijekom akcije spašavanja.

Pripadnici Revolucionarnih oružanih sila Kolumbije su policajce Delgada Argota i Williama Donata oteli u kolovozu 1998. godine tijekom policijske racije u lovu na preprodavače droga u regiji Guaviara. Generala Luisa Herlindoa Mendietoa i pukovnika Enriquea Murilla su oteli iste godine na području uz granicu s Brazilom.

U Farcovom zatočeništvu još uvijek se nalazi najmanje 19 vojnika i policajaca. U zamjenu za njihovu slobodu pripadnici Farca traže oslobađanje oko 500 svojih članova.

Pročitajte više