Nakon debakla s Agrokorom, Jutarnji brani Plenkovića pričom o bolesnom djetetu

Foto: Index/Pixsell/Petar Glebov

"A ŠTO mislite kako je meni?" zavapio je premijer Plenković prije dva dana na dugo očekivanoj press konferenciji o Agrokoru.

>> SAD JE JASNO Plenković nema ni najmanjeg pojma što radi s najvećom krizom ikad


Podsjetimo, Plenković je u srijedu nakon cjelodnevnih neuspješnih pokušaja da nađe zamjenu za izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka, održao press konferenciju na kojoj je postalo jasno da nema zamjenu za Ramljaka i da ne zna kad će ju imati.

Premijera se već na toj press konferenciji kritiziralo jer se afera zbog koje je Ramljak otišao povlači dulje od dva tjedna, a vlada u to vrijeme nije uspjela naći Ramljakovu zamjenu ni pokazati da kontrolira situaciju oko Agrokora koja je ionako u vrlo osjetljivoj fazi.

Nije mu prošlo "a što mislite kako je meni?", pa je otišao korak dalje


Plenković je na press konferenciji više puta istaknuo kako je kriza u Agrokoru problem koji je zatekao njegovu vladu i nitko ga nije predvidio, a sad se moraju s njim nositi.

U jednom trenutku pokušao je izazvati suosjećanje javnosti pitanjem "a što mislite kako je meni?", kao da su emotivna stanja predsjednika vlade nešto što bi trebalo silno brinuti javnost koja ga plaća i koja očekuje da rješava probleme koje je stvorio (jer ga baš nitko nije tjerao da spašava Agrokor posebnim zakonom).

Nakon što pitanjem "a što mislite kako je meni?" nije izazvao značajnije suosjećanje javnosti, izgleda da su premijerovi savjetnici za odnose s javnošću otišli korak dalje.

Kakve veze imaju premijerov bolesni sin i Agrokor?


Naime, danas je u Jutarnjem listu, mediju vrlo bliskom Plenkoviću, objavljen članak pod vrlo znakovitim naslovom "Plenković se situacijom u Agrokoru bavio usred obiteljske drame: Premijer je proteklih dana spavao uz sina u bolnici", u kojem se donosi informacija o tome da je Plenkovićevo starije dijete hospitalizirano prošle subote u Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Kakve veze imaju debakl s Agrokorom i bolesni premijerov sin? Stvar je jednostavna: situacija u Agrokoru ozbiljno je narušila Plenkovićev rejting, a s obzirom na to da nije uspio izazvati suosjećanje javnosti pitanjem "a što mislite kako je meni?", netko vrlo blizak premijeru odlučio je u javnost pustiti informaciju koja bi trebala izazvati suosjećanje prema predsjedniku vlade koji se očito ne uspijeva nositi sa situacijom u Agrokoru.

Nema interesa javnosti, ali ima za popravljanje premijerova rejtinga

Naravno da ne postoji nikakav javni interes za objavu informacije o bolesti premijerova sina. Informacija o hospitalizaciji Plenkovićeva sina je već danima javna tajna među novinarima koji prate vladu, ali nikome ju nije palo napamet objaviti jer se radi o privatnoj stvari. No zato postoji očajnički interes osoba bliskih premijeru za popravljanje ozbiljno narušenog rejtinga prvog čovjeka vlade.

Koliko je etički koristiti bolesno dijete za dizanje ugroženog političkog rejtinga jednog političara, procijenite sami.

Pročitajte više