Nakon Deklaracije o Srebrenici, Srbi sastavljaju Deklaraciju o zločinima nad Srbima

TEK NAKON što je usvojila Deklaraciju o Srebrenici, kojom je osuđen ratni zločin nad srebreničkim Bošnjacima, Srbija slaže još jednu deklaraciju, onu kojom bi se osudili svi zločini nad Srbima počinjeni početkom i sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća.

"Skupština Srbije najoštrije osuđuje zločine učinjene na štetu svojih državljana i svih pripadnika drugih naroda tijekom oružanih sukoba u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i Metohiji, kao i za vrijeme NATO bombardiranja", piše u Nacrtu deklaracije o osudi zločina nad Srbima.

Tekst Nacrta podijeljen je na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine Srbije šefovima poslaničkih grupa, a predsjednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da očekuje da će konačna verzija Nacrta biti usuglašena na sljedećim konzultacijama.

Predsjednica parlamenta rekla je da se na Kolegiju razgovaralo o tome je li potrebno nabrajati zločine u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj te Kosovu i Metohiji ili je dovoljno reći svi zločini na teritoriju bivše Jugoslavije, i dodala da je jedna od dilema bila je li potrebno pozivati se na deklaracije koje je parlament ranije donosio u vezi sa svim tim zločinima.

Pročitajte više