Nakon dvije godine bijega hrvatskim se vlastima predao Dražen Golemović

PRVOPTUŽENI u predmetu Ipsilon, Dražen Golemović, predao se jutros hrvatskim vlastima nakon što je od 2009. godine bio nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Iskoristio pravnu zavrzlamu i pobjegao u BiH

Podsjetimo, Uskok je protiv Golemovića 9. listopada 2009. godine podigao optužnicu za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita i protuzakonito posredovanje, a Županijski sud u Rijeci ga je pustio na slobodu. Dok je Vrhovni sud tri tjedna odlučivao o žalbi, Golemović je već svoju sreću potražio u BiH. Vrhovni sud je prihvatio Uskokovu žalbu na puštanje na slobodu te predmet vratio na Županijski sud u Rijeci. Županijski sud je promijenio svoje prvotno mišljenje i odlučio da Golemovića treba pritvoriti, no on je već pobjegao u BiH.

Za Golemovićem je bila raspisana međunarodna tjeralica no nije mogao biti izručen Hrvatskoj jer ima državljanstvo BiH. Naime, Golemović je rođen u Derventi.

Sliškov kum

Sredinom prošle godine Golemovića je policija u BiH privela zbog sumnje na planiranje atentata na ministra unutarnjih poslova Srbije Ivice Dačića. Golemović je tada sve opovrgnuo, a policiju je posebno zanimala njegova veza s s Darkom Šarićem i Zoranom Ćopićem.

Golemović je hrvatskoj javnosti poznat kao kum poznatog zagrebačkog kriminalca Vjeke Sliška čiju je udovicu oženio nakon Sliškove smrti u atentatu.

Pročitajte više