Nakon mjeseci odbijanja, "hrabri" HRT sada želi prikazati film "Gazda"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

JUČERAŠNJA policijska akcija protiv bivšeg vodstva Agrokora, ali i događaji koji su vodili ka tome u proteklih nekoliko tjedana, probudili su kritičku svijest medija diljem Hrvatske, koji su godinama šutjeli o Gazdinom poslovanju.

> IZ MINUTE U MINUTU Ovdje pratite sve događaje vezane uz policijsku akciju Agrokor

Za Index je to potvrdio i autor filma "Gazda" Dario Juričan, koji nam je u razgovoru kazao kako su se sve TV kuće sada zainteresirale za "Gazdu", nakon što su mjesecima ignorirale samo postojanje filma, u kojemu Juričan na veoma kritičan način progovara o Agrokoru.

>VIDEO Evo gdje sve možete pogledati kontroverzni film koji "nije priča o Ivici Todoriću"

> Pokrenuta crowfunding kampanja za dovršetak filma "Gazda"

HRT ga ignorirao mjesecima, javili mu se tek nakon jučerašnjih uhićenja

"RTL mi se javio krajem prošlog tjedna, a jučer su se javili svi ostali. Kako je RTL bio najbrži, jednostavno smo njima prepustili onda prava prikazivanja. Naglašavam da smo mi svima od četvrtog mjeseca nudili film, svim televizijama u Hrvatskoj, a nijedna se nije odazvala (osim Klasik TV-a, op.a.).

HRT-u smo nekoliko puta slali ponude, ravnatelju Bačiću također, čak smo ga i javno prozvali, a sindikati i udruge su radili peticiju i uručili je HRT-u. Rekli su nam da ne mogu otkupiti film, pravdali se javnim natječajem. Onda smo im to bili i poslali na natječaj, mislim u 7. ili 8. mjesecu, ne znam točno, za otkup vanjske produkcije, ali rezultati tog natječaja još nisu izašli. Prošlo je više od dva mjeseca, i sad se HRT jučer ujutro javlja da su zainteresirani. I RTL nas je izbjegavao mjesecima", kazao je Juričan za Index.

Na naš upit da prokomentira jučerašnju policijsku akciju protiv Agrokora, Juričan je uz smijeh za Index predložio sastavljanje rang liste onih kojima su prsti umočeni u pekmez, a sve prema kriteriju odvjetnika koji ih brane.

Top lista onih s prstima u pekmezu

"Ne znam koja akcija, o kojoj akciji govorite, to što se šeću se oko Kulmera? Pa pogledajte tko su im odvjetnici. Po kapitalnom odvjetniku bih određivao koliko su im prsti u pekmezu, nemam neku svoju rang listu, ali da imam, Čedo bi bio broj 1, on zastupa obitelj.

Onda je tu Piruška Canjuga, Nobilo je zastupa, to bi mi bio broj 2. Nobilo već priča da Piruška ništa ne zna, što znači da zna puno (op.a. smijeh Juričana). I broj 3 bi mi bio Ljubo Pavasković, on Crnjca brani. Eto, to je top 3 - nisam rekao da su krivi, samo da imaju prste u pekmezu", zaključuje Juričan za Index.

U nastavku možete pogledati nekoliko isječaka iz filma "Gazda", koje je Index objavio još 2016. godine.





Pročitajte više