Nakon obiteljske svađe otac zapalio kuću koja je izgorjela do temelja

BIZARAN slučaj požara kuće dogodio se noćas kada je 56-godišnji hrvatski državljanin nakon obiteljske svađe između majke i sina, iživciran i nezadovoljan zapalio odjeću iz ormara, nakon čega je čitava kuća u potpunosti izgorjela, doznaje se u zagrebačkoj PU.

Požar se dogodio na području Prikraja, u ulici Stjepana Radića, između 0.30 i 1 sat u noći, nekoliko sati nakon što su se 51-godišnja hrvatska državljanka (56-godišnjakova supruga) i njihov 30-godišnji sin ranije sukobili oko načina odgoja 30-godišnjakove maloljetne sestre.

Očevidom je utvrđeno da se 56-godišnjak noćas oko pola jedan, nakon svađe između njegovog sina i supruge, a u kojoj nije sudjelovao, vratio u obiteljsku kuću na počinak.

Kako u ormaru nije pronašao čistu odjeću za sebe, svu je robu iz ormara pobacao na pod  dnevnog boravka i zapalio ih upaljačem. Nije trebalo dugo pa da kuću plamen u potpunosti zahvati i uništi.

Vatrogasci i policija ubrzo su stigli na mjesto događaja, s time da je to bio drugi dolazak policije u svega nekoliko sati. Naime, ranije te večeri oko 19,20 sati sin je pozvao policiju nakon što se s majkom posvađao oko odgoja mlađe kćeri (1994.)

Policija navodi da je 12-godišnjakinja bila nazočna svađi majke i brata koji su tada bili pijani.
Požar su ugasili vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Brckovljani, Dugo Selo, Gračec te vatrogasci Profesionalne vatrogasne postrojbe Dubrava, a materijalna šteta se procjenjuje na oko 150.000 kuna.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji supružnici su dovedeni sucu Prekršajnog suda u Dugom Selu, a skrb nad kćerkom preuzeo je lokalni Centar za socijalnu skrb.

Nakon dovršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.K.

Pročitajte više