Nakon skoro tri sata spasili 10-godišnjeg Nijemca koji je kod Zadra upao u jamu

NJEMAČKI državljanin dojavio je Centru 112 nešto iza 14 sati da je njegovo desetogodišnje dijete upalo u jamu duboku deset metara kod rijeke Karišnice u Karinu Donjem kraj Zadra. Oko 15.35 sati djelatnici GSS-a te policija i Hitna pomoć zaputili su se prema mjestu nesreće.

Dječak Daniel Brinkmann u padu je zadobio teške tjelesne ozljede koje su mu na licu mjesta sanirali djelatnici Hitne pomoći. Dijete je, naime, slomilo ruku, no ostalo je pri svijesti te je cijelo vrijeme komuniciralo s roditeljima. Pripadnici HGSS-a oko 17.10 sati dijete su izvukli iz jame, a potom su isto napravili s njegovom majkom koja se u stanju šoka za sinom spustila u jamu.

Prema informacijama Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), njemačka je obitelj odlučila istražiti jamu dugačku oko 200 metara, a na dnu se nalazi 15-metarski skok ispunjen vodom. No prilikom kretanja po jami 10-godišnji dječak je upao u 15-metarski skok, slomivši tom prilikom ruku. Za dječakom je, u pokušaju da ga spasi, u jamu sišla i majka, koja je također ostala zarobljena.

Otac je pozvao pomoć te su pripadnici HGSS-a nakon višesatne borbe iz jame uspjeli izvući ozlijeđenog i vidno pothlađenog 10-godišnjaka i njegovu majku, koja nije bila ozlijeđena, a spašen je i nešto stariji dječak, također član obitelji koji je s roditeljima zapeo u jami.

Pročitajte više