Učenici se vratili iz Praga nakon smrti kolege: "Pao je s terase kluba na petom katu"

Ilustracija: EPA

UČENICI iz Poreča koji su bili na školskom izletu u Pragu, gdje se dogodio tragičan događaj u kojem je jedan učenik poginuo, vratili su se kućama, piše Istra24.

Kako se doznaje od Krešimira Bronića, ravnatelja Srednje škole Mate Balote u Poreču, jutros je razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu.

"Za sada imam samo usmene informacije o tome što se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije o uzrocima tragedije", kazao je potreseni ravnatelj. Dodao je kako je angažiran tim za krizne intervencije te da će se od sutra učenicima i roditeljima razreda, iz kojeg je bio stradali učenik, pružiti nužna psihološka pomoć.

Ravnatelj: To se dogodilo u klubu gdje su bili svi učenici i profesori

Ravnatelj je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo tijekom višednevnog putovanja ove škole u Prag. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine. Na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opće i jezične gimnazije.

"Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Vjerujem da je nesretan slučaj i ne bih mogao ništa više komentirati do dopisa češke policije", kazao je za HRT Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote.

"Čekamo zapisnik očevida koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00:30 u klubu gdje su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji", rekao je ravnatelj za Novu TV.

Veleposlanica: Nemam nikakve dodatne informacije

Hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov kazala je za HRT da želi izraziti sućut obitelji, ali i svim onima, djeci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

"Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izvješće policije i nalaz obdukcije. Tijekom ponedjeljka očekujemo dodatne informacije", kazala je Pancirov. 

 

 

 

Pročitajte više