Nakon Toyote, Honde, Citroena i Volkswagen opoziva 200.000 vozila iz Brazila

PROIZVOĐAČ automobila Volkswagen objavio je opoziv dva svoja modela automobila. Radi se o modelima Novo Gol i Novo Voyage, koji su proizvedeni prije srpnja 2009. godine. Volkswagen opoziva gotovo 200.000 automobila, koji su napravljeni u Brazilu za lokalno tržište. Volkswagen je drugi po veličini proizvođač automobila u Brazilu.

Naime, razlog ovog opoziva je problem sa stražnjim poluosovinama koje nisu dovoljno podmazane te postoji opasnost od blokade kotača ili čak može doći i do otpadanja kotača u ekstremnim situacijama.

Ovo nije prvi put da Volkswagen opoziva svoja vozila zbog kvarova. U travnju 2008. godine Volkswagen je opozvao 477.000 vozila modela Fox, proizvedenih u Brazilu, koji su imali probleme sa stražnjim sjedalom. Osmero osoba ostalo je osakaćenih prstiju i 14 osoba je završilo s teškim ozljedama na rukama prilikom spuštanja sjedala kako bi se dobilo više prostora u prtljažniku. Da bi u prosincu iste godine 120.000 modela Fox, Novo Gol i Voyagea opozvali zbog problema s kočnicama, prenosi Associated Press.

Pročitajte više