Nakon vjeroučitelja i Armade, optuženog za napad na Srbina podržao i HSP

Foto: Facebook

NAPADAČA na Srbina kod Rijeke, Matka Škalameru, osumnjičenog da je pretukao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića uz uvrede na nacionalnoj osnovi, dosad je podržala grupa navijača "Over Forty Crew" koja pripada riječkoj Armadi te katolički aktivist i vjeroučitelj iz Rijeke Marin Miletić. 

Pripadnici Armade u srijedu u 19:30 zakazali su prosvjed podrške Škalamuri ispred riječkog istražnog zatvora, gdje se on sada nalazi nakon što mu je određeno 30 dana pritvora. 

Armadi i vjeroučitelju sad se pridružio i riječki HSP. 

HSP o četničkim vojvodama i "određenim snagama"

I dok su vjeroučitelju za sve krivi "lešinarski mediji", ovi spominju provokatore, četničke vojvode, a tvrde i iza svega stoje "određene snage koje će uskoro imenovati".

Izrazili su "punu podršku" Škalameri i pozvali na Armadin prosvjed. 

"Smatramo da je došlo vrijeme da se kaže DOSTA provokatorima koji koriste šutnju hrvatskog državnog vodstva, uhvaćenog u zamku obvezanosti prema onima koji po svoje mišljenje odlaze četničkim vojvodama u Srbiju. Prepoznaje se isti rukopis u ovom događaju, kao i u nedavnim „napadima na srpsku nejač“ u okolici Knina te danas u Istri.

Smatramo da je riječ o orkestriranom i pomno organiziranom djelovanju određenih snaga koje će HSP uskoro i imenovati", napisali su među ostalim HSP-ovci. 

Pročitajte više