Nakon zrakoplovne nesreće na Siciliji traga se za još tri osobe

TALIJANSKE vlasti isključile su svaku pretpostavka o sabotaži ili terorističkom napadu kao uzroku zrakoplovne nesreće do koje je došlo u subotu poslije podne kada je zrakoplov ATR 72 tuniske kompanije pao u more 13 km od siciljanskog glavnog grada Palerma.

"Apsolutno isključujemo svaku pretpostavku o sabotaži", rekao je u nedjelju u Palermu ministar za infrastrukture Pietro Lunardi.

Prema službenim podacima dosad je iz mora izvučeno 13 mrtvih tijela, spašene su 23 osobe a za još tri se traga.

U zrakoplovu kompanije Tunisair, koji je letio iz Barija prema Djebri, gradu u Tunisu, bilo je ukupno 39 osoba, od kojih 34 putnika talijanskih državljana.

"Nestalih osoba je troje, a to su jedan član posade, mehaničar zrakoplovne kompanije i jedan putnik, vjerojatno maloljetnik", rekao je u nedjelju šef tužiteljstva u Palermu, Pietro Grasso.

"Pretpostavka da je do nesreće došlo zbog kvara je potvrđena. Možemo biti sigurno da je jedini put kojim će ići istraga prema tehničkoj grešci", dodao je Piero Grasso.

Od 23 spašene osobe već su iz bolnica u Palermu otpuštene dvije dok su ostale izvan životne opasnosti.

"U najtežem stanju je zapovjednik zrakoplova Ghafik Gharbi, koji ima ozljedu glave, rebara i pluća", rekao je primarijus odjela za reanimaciju gradske bolnice u Palermu, Mario Re.

Prema njegovim riječima u težem su stanju još dva člana posade, drugi pilot Al Kbaier i stjuardesa Galia Kebil.

Šest patrolnih čamaca i dva helikoptera nastavili su u nedjelju ujutro potragu za još tri nestale osobe zrakoplovne tragedije.

Pročitajte više